Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Gietvloer voor buiten

Een gietvloer buiten is ook mogelijk, maar let wel, de omstandigheden moeten er wel naar zijn wanneer je van plan bent er een aan te leggen. Na elke laag van een gietvloer moet de vloer namelijk drogen. Het kan in deze periode niet in aanraking komen met vocht (regen) en zelfs de luchtvochtigheid speelt een rol. Het beste kan het gebeuren in een periode dat er helemaal geen regen valt. Het zou dus wenselijk zijn een gietvloer buiten aan te leggen in de zomerperiode. Want ook een hoge temperatuur komt het drogen ten goede.

Ook letten op…

Voor de ondergrond moet je ook waken dat deze niet te vochtig is. Wanneer dit wel het geval is kan er blaasvorming ontstaan. In de meeste gevallen moet er een vochtwerende ondervloer worden geplaatst. Het is verstandig om dit voor de zekerheid altijd te doen als je buiten een gietvloer wilt gieten. Tijdens het drogen moet je er ook voor zorgen dat de vloer zo weinig mogelijk in contact komt met vuil en zand. Dit zal het eindresultaat een stuk beter maken. Let er ook op dat de vloer goed wordt afgewerkt. Buiten zijn de omstandigheden altijd extremer dan binnen. Meer UV-straling, meer vocht. De vloer moet hier goed tegen beschermd worden. De totale kosten zullen daarom ook altijd hoger liggen.

Letten op zand en vuil

Buiten kun je niet voorkomen dat er zand en vuil op de vloer komt te liggen. Vooral zandkorreltjes kunnen de toplaag schuren en minder sterk maken/krassen veroorzaken. Daardoor is het belangrijk om te kiezen voor meerdere toplagen en de vloer regelmatig te vegen met een zachte bezem.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten