Bedrijfshallen
Voor bedrijfshallen wordt meestal gekozen voor een acrylaatvloer, een epoxy gietvloer of een epoxy coatingvloer. Voordeel van deze vloeren is dat ze extreem hard zijn. Je kunt er van alles op doen, de vloer zal niet wijken. Epoxy staat bekend om zijn hardheid en bovendien is het één van goedkopere vorm van gietvloeren die je kunt aanschaffen. Hierdoor zie je deze toepassing veel terug bij bedrijfshallen. Het is een vloer die effectief is, die doet wat je verwacht van een bedrijfsvloer. Dat in combinatie met de lage prijs, maakt het een zeer aantrekkelijke investering.
Het voordeel van acrylaat is dat het binnen twee uur na het leggen van deze vloer alweer begaanbaar is. Daarnaast is het een extreem hygiënisch en makkelijk te onderhouden vloer. Bovendien is deze vloer ook erg duurzaam, je kunt er bijzonder lang mee doen.
Prijzen
De prijzen verschillen per aanbieder, maar een gemiddelde voor de meest gegoten gietvloeren in bedrijfshallen kan wel worden gegeven. Deze vind je in deze tabel:
Houd er rekening mee dat de bovengenoemde prijzen alleen ter indicatie dienen. De prijs per m2 zal lager worden naargelang het totale oppervlak groter wordt. Ga er van uit dat je ongeveer €10.000 euro kwijt bent voor het laten gieten van epoxy voor bijvoorbeeld een bedrijfshal van ongeveer 200 m2. Exacte prijzen weten? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes bij gietvloerspecialisten op en laat je adviseren (geen verplichtingen).
Geschikte gietvloeren voor hallen
De meest gekozen gietvloeren voor bedrijfshallen zijn vloeren gegoten met epoxy. Verder zijn er nog populaire uitvoeringen zoals de troffelvloer, mortex gietvloer en cementgebonden vloeren. Een overzicht:
- Epoxy
De gietvloeren van epoxy zijn een stuk harder dan polyurethaan vloeren. Bij deze vloeren kun je kleuren beter tot uiting laten komen dan bij polyurethaan. Dit komt doordat epoxy makkelijker te vermengen is met kleurpigmenten. Hierdoor krijg je vollere en krachtigere tinten. Een nadeel van epoxy is dat deze gegoten vloeren sneller verkleuren. Ze krijgen hierbij een ietwat gelige kleur. Voordeel van deze vloeren is wel dat ze makkelijker in onderhoud zijn en minder snel schoenstrepen achterlaten. Een epoxy gietvloer kan ook worden afgewerkt met een glanslak, maar dit verhoogt wel de kans op krassen in de vloer. - Acrylaatvloer
Een acrylaatvloer is een type kunstharsvloer die veel in bedrijfshallen worden aangelegd. Het grote voordeel van dit type vloer is dat het snel opdroogt en daarna erg stootvast en slijtvast is. - Mortex
De mortex gietvloeren zie je veel terug bij zwembaden, badkuipen en douches. Dit komt vanwege de waterdichtheid van het materiaal. Ook wordt het dikwijls gebruikt om meubels te bekleden. Vanwege de waterdichtheid, is dit soort vloer uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes. Mortex heeft een uitstraling die doet denken aan pleisterwerk, als wel beton. Deze ondergrond heeft de hardheid van natuursteen. Bij mortex vloeren wordt geen polyurethaan of epoxy gebruikt. De vloer bestaat uit kalk, cement en enkele toeslagstoffen. Deze samenstelling van stoffen zorgt ervoor dat de vloer onmiddellijk nadat het aangebracht is, waterdicht is. - Cementgebonden
Deze gietvloer bestaat uit minstens twee lagen voornamelijk cement, bindmiddelen en toeslagstoffen. De vloer wordt afgewerkt met een beschermende laag die bestaat uit polyurethaan of wax. Hierdoor hebben vocht en vuil minder effect op deze ondergrond. Ondanks deze beschermende laag, is deze vloer niet erg geschikt voor vochtige ruimtes. De structuur van deze ondergrond is open en zal dus niet zo goed bestand zijn tegen vocht als alternatieve gietvloeren. Je kunt een cementgebonden gietvloer afwerken met een toplaag die een glanzende uitstraling heeft, als ook een matte uitstraling.
Wil je weten wat jouw project gaat kosten? Neem dan nu vrijblijvend contact op met meerdere gietvloerbedrijven in jouw regio.