Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Badkamer

Een gietvloer in de badkamer is ideaal. De meeste gietvloeren zijn namelijk waterdicht en worden naadloos aangebracht. Het is een egaal oppervlak dat hierdoor eenvoudig schoon te houden is. Vele gietvloeren kun je ook uitstekend combineren met vloerverwarming waardoor je warme voeten hebt. De gietvloeren geven een moderne en strakke uitstraling. Hiermee gaan ze het beste samen met een modern vormgegeven badkamer.

Geschikte vloeren

Vrijwel alle gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer, maar niet allemaal. De gietvloeren die waterdicht zijn of voorzien kunnen worden van een waterdichte coating zijn geschikt. Dit zijn:

gietvloer voor badkamer

Bij sommige vloeren moet er een extra beschermlaag worden toegevoegd en extra aandacht worden besteed aan de ondergrond, je wilt bijvoorbeeld geen spiegelende coating. Twee soorten gietvloeren uitgelicht:

  • Polyurethaan
    Een PU vloer vormt een elastische en ietwat taaie ondergrond. Dit betekent dan ook dat scheuren die onder deze vloer ontstaan niet of nauwelijks zichtbaar worden. Na verloop van tijd is de kans groter dat deze scheuren echter wel aan het oppervlak komen en er lichte strepen ontstaan of een scheuring plaatsvindt. Polyurethaan vloeren kunnen worden afgewerkt met een zijdeglans laag of een matte aflaklaag. Deze vloer wordt meestal gebruikt bij woningen en kantoren. De vloer is niet krasbestendig en kan verkleuren, doch is deze vloer wel meer bestand tegen deze vorm van beschadiging dan epoxy vloeren.
  • Troffelvloer
    Een troffelvloer, ook wel mortelvloer genoemd, bestaat uit zeer fijngemalen kwarts- of grindkorrels. Een epoxyhars zorgt voor de aanhechting tussen deze korrels. Vanwege deze combinatie ontstaat er een zeer stevige vloer. Een dergelijke vloer wordt afgewerkt met meerdere lagen. Hierdoor heeft deze vloer ook een vloeistofdichte eigenschap. De vloer is goed bestand tegen slijtage en ziet er hygiënisch uit. Daarom is dit een veel gekozen variant van gietvloeren. Je ziet deze vloeren veel in de industrie, maar ook in douche- en toiletruimtes, keukens en in de horeca.

Afschot

Bij een vloer in de badkamer is het natuurlijk wenselijk dat deze afloopt en het water in het putje terechtkomt. Met het materiaal waarmee de gietvloer wordt gegoten is dit niet mogelijk. Bij het gieten wordt het mengsel vanzelf genivelleerd en krijg je dus een vlakke vloer. Je moet er dus voor zorgen dat er voldoende afschot aanwezig is. De ondervloer moet op een juiste manier aflopen en wanneer dit niet zo is, zal de ondervloer er op moeten worden aangepast.

Prijzen gietvloer voor de badkamer

Een polyurethaan gietvloer kost ongeveer tussen de €75 en de €90 euro per m2 kwijt, afhankelijk van de oppervlakte die gegoten moet worden. Bij steentapijt zal dit een stukje goedkoper zijn en ongeveer €40 euro zijn. Bij een troffelvloer zal dit tussen €65 euro en €80 euro liggen per m2. En terrazzo vloeren beginnen bij €150 euro per m2. Let op, dit zijn gemiddelden. Het is daarom altijd verstandig om offertes bij gietvloerbedrijven in jouw regio aan te vragen.

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk Troffelvloer 6 mm €70 Mogelijk Mortex 2 tot 3 mm €60 tot €90 Mogelijk Terrazzo 10 tot 15 mm €150 tot €180 Mogelijk Beton 4 tot 8 mm €75 tot €115 Mogelijk Steentapijt 4 tot 12 mm €40 Mogelijk

Vloerverwarming mogelijk?

Standaard kun je vloerverwarming in de badkamer gebruiken, echter is het ook mogelijk i.c.m. een gietvloer. Over het algemeen kunnen we stellen dat alle soorten gietvloeren, met uitzondering van de epoxy gietvloer, geschikt zijn voor in de badkamer met vloerverwarming. Sommige van deze soorten dienen wel aangepast te worden, denk bijvoorbeeld aan dat steentapijt met een gesloten structuur wel mogelijk is maar met een open structuur weer niet.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten