NL | BE

Gelukkig voelen de meeste gietvloeren van zichzelf al warm aan. Wanneer dit niet genoeg is, kun je met vele verschillende gietvloeren ook nog aan vloerverwarming denken. Bij de meeste ondergronden kun je dit namelijk goed combineren. De beste gietvloeren die je kunt combineren met vloerverwarming zijn de PU vloeren en de troffel- en steentapijtvloer. Vanwege de open structuur van de twee laatstgenoemde vloeren, isoleert het goed en laat het tegelijkertijd de warmte goed door. Bij deze vloeren is vloerverwarming dan ook het meest effectief. Bij PU heb je het grote voordeel van flexibiliteit waardoor er geen scheuren ontstaan ondanks de hitte.

Bij een epoxy gietvloer is het helaas niet mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming. Epoxy is niet flexibel genoeg. De warmte zou de epoxy toch doen uitzetten en omdat het materiaal niet meewerkt zullen er scheurtjes ontstaan. Terrazzo, betoncire en mortex zou je eventueel kunnen combineren met vloerverwarming. Het wordt echter niet aangeraden, omdat hier ook een grotere kans bestaat op scheurtjes.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.