NL | BE

Er is een keur aan gietvloeren verkrijgbaar. De meest bekende en meest gevraagde zijn de proxyurethaan gietvloer en de epoxy gietvloer. De eerste wordt vooral in huizen en kantoren gelegd, de tweede is meer geschikt voor industriƫle toepassingen. Deze twee vloeren zijn kunststof gietvloeren. Maar naast deze twee zijn er nog veel meer keuzes. Zo heb je gietvloeren die gedeeltelijk uit marmer bestaan. Dit zijn terrazzo en marmertapijt. Die vloeren geven een luxere uitstraling en kosten dan ook wat meer.

Ook zijn er gietvloeren die een betonlook hebben. Dit zijn de zogenaamde cementgebonden gietvloer, het steentapijt, de troffelvloer, betoncire en mortex. Nu lijken ze niet allemaal sprekend op elkaar. Elke vloer heeft weer zijn andere eigenschappen en de een heeft een grovere structuur, of een levendiger voorkomen dan de andere. Ook zijn er kunstharsvloeren. Deze zijn dunner dan de meeste ander vloeren en snel gelegd.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.