Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Plinten gietvloer

Plinten zijn niet essentieel bij een gietvloer, maar ze zijn wel aan te raden. Ze verbergen de randen, waar de aansluiting tussen de vloer en de wand te zien is. Tevens wordt de onderkant van de muur beschermd tegen vocht en beschadigingen.

Plinten voor een gietvloer

Mocht je gaan voor plinten bij de gietvloer, dan zijn er verschillende soorten die je kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een ingewerkte plint kiezen. Deze plint loopt gelijk met de stuclaag dankzij een uitsparing in het stucwerk. Maar er zijn meer mogelijkheden, een overzicht:

 1. De ingewerkte plint
  De ingewerkte plint zit eigenlijk helemaal in de stuclaag omdat er onderaan de muur een uitsparing is gemaakt. Als de plint dezelfde kleur als de muur heeft dan valt deze niet op.
 2. MDF plinten
  MDF plinten zijn goedkoop en worden vaak toegepast. Omdat MDF heel eenvoudig op maat te maken is kun je dus ook uit veel soorten en kleuren kiezen. Wel is het belangrijk dat het MDF een goede coating krijgt omdat het materiaal van zichzelf erg vochtgevoelig is.
 3. Aluminium plinten
  Aluminium plinten kun je in verschillende uitvoeringen krijgen, zoals de onbewerkte, geborstelde of gelakte variant. Ze geven je interieur een moderne look en zijn ook erg onderhoudsvriendelijk. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een holle versie waarin je kabels kwijt kunt.
 4. Houten plinten
  Houten plinten worden niet standaard bij gietvloeren gebruikt maar zie je vaak terug in combinatie met laminaat bijvoorbeeld. Toch is er wel wat mogelijk, denk aan rechte, platte, holle of gegolfde vormen maar kun je ook kiezen uit diverse soorten hout zoals beuken, hardhout, grenen of eiken. Houten plinten hebben net zoals MDF een speciale coating nodig.

Wanneer plaatsen?

Moeten de plinten voor of na het gieten van de gietvloer geplaatst worden? Dit kan beter na het leggen van de gietvloer gedaan worden, ook al geeft dat een minder mooi resultaat.

Dit heeft te maken met het werken van de vloer tijdens het drogingsproces, waar de plinten los kunnen komen of juist hard tegen de muur aan gedrukt kunnen worden. Daarnaast is het erg moeilijk om een beschadigde plint die in de vloer verwerkt is te vervangen. Als je achteraf plinten laat plaatsen zullen deze wel gekit worden om een waterdichte afsluiting te garanderen. Dat is misschien niet mooi, maar is wel de beste manier.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten