Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Nadelen

Een nadeel van gietvloeren is dat ze vaak nogal wat kosten om te laten leggen (hoeveel ze kosten lees je hier). Die valt meteen op wanneer je naar mogelijke vloeren aan het kijken bent. Helaas zijn er nog een paar nadelen te noemen, die je niet meteen bij het kopen van zo een vloer zult weten.

 • Verkleuring
  Zo is een veelgehoorde klacht, dat de gietvloeren verkleuren. Dit gebeurt onder invloed van UV-straling (zonlicht). Ook wanneer er een tegen UV bestendige laklaag wordt aangebracht, kan na verloop van tijd verkleuring optreden. Dit komt doordat deze laklaag langzaam verdwijnt. De laklaag kan opnieuw worden aangebracht bij sommige gietvloeren, maar dan moet wel het hele huis weer leeg en zit je weer met de droogtijd. Bovendien kost het op die manier een stuk meer geld. Tegen iets meer geld kun je ook een PU gietvloer nemen met een anti-UV laklaag.
 • Krassen
  Naast aantasting door UV straling is een gietvloer ook gevoelig voor krassen. Naarmate de jaren voorbijgaan, zal dit steeds duidelijker zichtbaar worden. Dit kun je oplossen met een nieuwe laklaag. Vraag naar eventuele oplossingen bij een gietvloerspecialist om dit te voorkomen of laat het opnemen in de garantievoorwaarden.
 • Veel arbeidsuren gemoeid
  Met het aanleggen van een gietvloer gaan veel arbeidsuren gemoeid. Dit heeft te maken met het feit dat de gietvloer (na het gieten) met de hand verdeeld moet worden en dat elke laag de kans moet krijgen om goed te drogen. Dus hoe meer lagen er zijn hoe langer het zal duren. Als je uit gaat van 3 tot 4 lagen zul je zo een 5 dagen nodig hebben. In die tijd is het niet mogelijk om de vloer te belopen.

Ook lezen wat gietvloeren je wel te bieden hebben? Lees dan de voordelen pagina.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten