Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Marmertapijt

Een marmertapijt is een gietvloer die gemaakt wordt van ontzettend veel marmerstukjes. Deze deeltjes zijn speciaal uitgezocht voor deze soort vloer en beoordeeld op vorm, grootte en kleur. Met een vloeibaar bindmiddel worden ze bij elkaar gehouden. De grootte van de korrels kun je zelf kiezen. Er zijn verschillende beschikbaar. Zo kunnen ze rond de 2 millimeter zijn, maar ook rond de 10 millimeter. Op die manier kun je kiezen tussen een grove structuur of een fijne.

tekening marmertapijt

Soorten marmertapijten

Er zijn 2 mogelijkheden bij een marmertapijt.

Je kunt kiezen voor een open structuur, welke vooral geschikt is voor binnenruimtes waar de vloer niet al te veel in contact komt met vuil. De open structuur zorgt ervoor dat er wel vuil terecht kan komen in de poriën. Qua vocht is deze vloer echter waterdicht. Deze soort vloer is lastiger te reinigen dan een marmertapijt met een dichte structuur.

Een marmertapijt met een dichte structuur heeft geen open poriën. Dit komt doordat deze zijn opgevuld met een transparante kunsthars. Wanneer je een dichte structuur ambieert, zal de korrelgrootte niet al te groot mogen zijn en heeft de vloer dus een minder grof en meer fijn uiterlijk. Het mooie aan deze vloer is dat het ook in huis kan worden gelegd. Vuil of vocht hebben geen effect op deze vloer.

Voordelen en nadelen

Waarom je kiest voor marmertapijt i.p.v. de andere soorten kan een kwestie van smaak zijn, maar kan ook te maken hebben met de volgende voordelen:

 • Slijtvaste vloer
 • Anti-slip, dus geschikt voor de badkamer en keuken
 • Geluidsdempend
 • Geen krassen of strepen
 • Geen koude voeten of kies voor warmte voor vloerverwarming

Er zijn natuurlijk ook enkele nadelen, deze zijn:

 • De vloer kan hard/ruw aanvoelen als je voor de grovere korrels kiest
 • Moeilijk te reinigen als je voor de open structuur gaat

steentapijt

Prijs marmertapijt

Als je kiest voor een open structuur (met enkel een glanslaag) dan zullen de kosten iets lager uitvallen, vaak 15% lager. Maar bij een gesloten structuur (met transparant middel) kun je uitgaan van een prijs van ongeveer €55 euro per m2 die je kwijt bent voor marmertapijt. Voor de exacte kosten kun je het beste offertes op maat opvragen bij meerdere gietvloerspecialisten. Daardoor krijg je direct een goed beeld van de totale kosten.

Onderhoud

Het onderhouden van marmertapijt is niet heel lastig. Als je een vloer met open structuur hebt kun je deze het beste met een stofzuiger stofzuigen en daarna met water en een waterzuiger. Zo een speciale stofzuiger is nodig omdat je niet wilt dat het vuile water in de open structuur achterblijft. Dat kan na verloop van tijd gaan stinken.

Heb je een gesloten structuur dan is het schoonmaken met een stofzuiger en een parketborstel voldoende en nat reinigen kan met een dweil.

Waar marmertapijt leggen?

Marmertapijt is geschikt in kantoorruimtes, wachtruimtes, winkels en restaurants omdat het erg sterk en anti-slip is. Maar kan het thuis ook in de woonkamer, badkamer, keuken of hal gelegd worden.

Als je marmertapijt in de badkamer wilt moet je er wel op letten dat je voor een gesloten structuur kiest omdat je niet wilt dat het water achter blijft. Als je daarnaast ook kiest voor grove korrels wordt de vloer anti-slip en is de kans dat je uitglijdt ook een stuk kleiner.

Marmertapijt i.c.m. vloerverwarming?

Het is mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming i.c.m. marmertapijt. Dit kan bijvoorbeeld in de badkamer/douche, zodat je dus ook kan genieten van een warme vloer. Kies dan echter wel voor marmertapijt met een gesloten structuur.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten