NL | BE

Onder kunststof gietvloeren worden de PU en epoxy vloeren verstaan. Deze vloeren zijn namelijk gemaakt van kunststof polymeren. Deze worden weer gemaakt uit aardolie. Wanneer men over een kunststof gietvloer spreekt, wordt eigenlijk een categorie bedoeld. PU en epoxy vloeren zijn namelijk niet hetzelfde. Ze kunnen niet over een kam gescheerd worden. Ze hebben verschillende eigenschappen. Zo wordt de epoxy gietvloer meer gebruikt in industriƫle omgevingen en is de PU vloer geschikter voor kantoren en huizen.

Dit heeft alles te maken met de specifieke eigenschappen aangaande comfort en praktisch nut. De epoxy vloer is een stuk goedkoper en kan een stuk meer hebben dan een PU vloer. Een PU vloer biedt meer comfort omdat deze zachter is en dus beter loopt. Bovendien voelt deze vloer warmer aan en kun je hem combineren met vloerverwarming, wat bij epoxy haast niet mogelijk is.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.