Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Kunstharsvloer

Bij een kunstharsvloer wordt kunsthars als bindmiddel gebruikt bij de gietvloer. Een kunsthars vloer is ongeveer 3 millimeter dik en bestaat uit een aantal dunne lagen. Net als andere gietvloeren wordt deze vloer volledig egaal en naadloos gelegd. De eigenschappen van een kunstharsvloer kunnen verschillen. Dit hangt af van de kunsthars die wordt gebruikt, het aantal lagen en de optionele toeslagstoffen die worden gebruikt.

Er zijn 3 type kunstharsvloeren. De polyurethaan-, epoxy- en acrylaatkunstharsvloeren. Allen zijn ze vloeistofdicht en dus ook geschikt in vochtige ruimtes als keukens en badkamers. Ook worden ze veel in kantoren en woonkamers gebruikt. De PU variant wordt vooral in woningen gebruikt vanwege zijn geluiddempende vermogen en de mogelijke combinatie met vloerverwarming. Tevens is deze vloer scheuroverbruggend. De epoxy variant wordt vooral gebruikt in werkplaatsen vanwege de stevigheid en resistentie tegen zuren en chemicaliën.

 1. Epoxy
  De gietvloeren van epoxy zijn een stuk harder dan polyurethaan vloeren. Bij deze vloeren kun je kleuren beter tot uiting laten komen dan bij polyurethaan. Dit komt doordat epoxy makkelijker te vermengen is met kleurpigmenten. Hierdoor krijg je vollere en krachtigere tinten. Een nadeel van epoxy is dat deze gegoten vloeren sneller verkleuren. Ze krijgen hierbij een ietwat gelige kleur. Voordeel van deze vloeren is wel dat ze makkelijker in onderhoud zijn en minder snel schoenstrepen achterlaten. Een epoxy gietvloer kan ook worden afgewerkt met een glanslak, maar dit verhoogt wel de kans op krassen in de vloer.
 2. Acrylaatvloer
  Een acrylaatvloer is een type kunstharsvloer die veel in bedrijfshallen worden aangelegd. Het grote voordeel van dit type vloer is dat het snel opdroogt en daarna erg stootvast en slijtvast is.
 3. Polyurethaan
  Een PU vloer vormt een elastische en ietwat taaie ondergrond. Dit betekent dan ook dat scheuren die onder deze vloer ontstaan niet of nauwelijks zichtbaar worden. Na verloop van tijd is de kans groter dat deze scheuren echter wel aan het oppervlak komen en er lichte strepen ontstaan of een scheuring plaatsvindt. Polyurethaan vloeren kunnen worden afgewerkt met een zijdeglans laag of een matte aflaklaag. Deze vloer wordt meestal gebruikt bij woningen en kantoren. De vloer is niet krasbestendig en kan verkleuren, doch is deze vloer wel meer bestand tegen deze vorm van beschadiging dan epoxy vloeren.

aanleg vloer epoxyvloer

Hoe is de prijs opgebouwd?

De kosten van een kunstharsvloer zijn afhankelijk van het volgende:

 • Soort
 • Aantal m2
 • Eventuele kleuren
 • Staat van de ondervloer
 • Aantal lagen

De prijzen per m2 kun je in de volgende tabel aflezen:

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Verwarmen? Epoxyvloer 2 tot 6 mm €50 tot €150 Niet mogelijk PU vloer 3 tot 4 mm €55 tot €125 Mogelijk Acrylaatvloer 3 mm €50 Mogelijk

Vloerverwarming

De beste gietvloer die je kunt combineren met vloerverwarming is de PU vloer. Bij PU heb je het grote voordeel van flexibiliteit waardoor er geen scheuren ontstaan ondanks de hitte. Lees verder over vloerverwarming.

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende specialisten