NL | BE

Voor in de woonkamer is er een keur aan keuzes die je hebt aangaande gietvloeren. Er zijn verschillende die de juiste eigenschappen en ook nog een mooie uitstraling hebben. Zo kun je in de woonkamer prima een PU gietvloer laten gieten. Maar ook steentapijt, terrazzo, troffelvloer, cement gebonden gietvloer en mortex past prima in de woonkamer. Het hangt er vanaf wat je wilt qua vloer, wat het beste bij jouw interieur past. De eigenschappen voor deze vloeren zijn vrijwel hetzelfde. Ze zijn strak, egaal, makkelijk schoon te houden en voelen warm aan.

Epoxy gietvloeren zijn minder gewild in huiskamers. Dit heeft ermee te maken dat epoxy vloeren minder elastisch zijn. Dit zorgt ervoor dat er sneller scheuren ontstaan in de vloer. Ook voelt deze vloer koud aan. Je zou het kunnen vergelijken met tegels. Vervelend is ook dat je hierbij geen vloerverwarming kunt installeren. Epoxy gietvloeren zijn dan ook meer geschikt voor industriƫle toepassingen, denk aan vloeistofvaste vloeren.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.