NL | BE

Er zijn keuzes genoeg voor een vloer in een woning. Zo heb je onder andere laminaat, hout, tapijt en tegelwerk. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer in huis. Deze ondergrond werd voorheen vrijwel alleen maar gebruikt in de industrie en de zakenwereld. Maar zodra de voordelen van dit soort vloer duidelijk werden en ook de verschillende soorten uitstraling die een vloer als deze kan hebben, kwamen er steeds meer mensen die het ook in huis wilden.

Een groot voordeel is namelijk dat het bijzonder makkelijk in onderhoud is. Vergeleken met hout of tapijt, ben je veel minder tijd kwijt aan het onderhouden ervan. Daarnaast is het ook nog eens een heel duurzame ondergrond. De vloer gaat lang mee. De meeste gietvloeren zijn ook nog eens vloeistofdicht en voelen warm aan. Heel handig voor in de badkamer bijvoorbeeld. Ook kun je het combineren met vloerverwarming. Deze voordelen zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar het moet er ook goed uitzien. Met de verschillende soorten gietvloeren die beschikbaar zijn, heb je voor bijna ieder huis wel een juiste uitvoering. Al moet gezegd worden dat dit soort vloer over het algemeen het beste bij een modern interieur past.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.