NL | BE

Een gietvloer zal je wellicht aanspreken omdat het aansluit bij jouw moderne interieur, of misschien minimalistisch interieur. Het is goed om te weten dat er nog meer voordelen zitten aan een gietvloer. Niet voor elke gietvloer gelden dezelfde voordelen en kenmerken, maar er is een aantal die bij vrij veel overeenkomt. Zo zijn de meeste vloeren zacht en elastisch. Dit zorgt voor meer comfort wanneer je over de vloer loopt. Maar er is nog meer.

Zo zijn de meeste vloeren waterdicht. Op deze manier kun je naast de woonkamer en slaapkamers, deze vloer ook prima in de badkamer leggen. Zo kun je in het hele huis dezelfde vloer hebben die naadloos aan elkaar verbonden is. Mocht je in het hele huis dezelfde vloer hebben, dan is het wel zo wenselijk dat je er niet veel werk aan hebt. Dit is ook een groot voordeel van gietvloeren. Je maakt ze eenvoudig schoon en alles ziet er bijzonder hygiƫnisch uit, en is dat ook.

De meeste gietvloeren zijn ook geluiddempend en flexibel. Geluiddempend is natuurlijk fijn omdat je niet elke voetstap in huis hoort, flexibel is fijn omdat de vloer daardoor de eigenschap heeft niet te scheuren. Een bijkomend pluspunt van een flexibele ondergrond, is dat het warmer aanvoelt dan de meeste andere vloeren. Bovendien valt een gietvloer over het algemeen goed te combineren met vloerverwarming.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.