NL | BE

Bij het uitzoeken van een gietvloer zal je vaak het begrip ‘vloeistofdicht’ voorbij zien komen. Er zijn namelijk nogal wat gietvloeren die vloeistofdicht zijn, maar wat betekent dit eigenlijk? Een dergelijke vloer is een ondergrond die geen naden of kieren heeft waardoor vloeistof kan lekken. Daarnaast absorbeert een vloeistofdichte vloer ook geen vloeistoffen. Dit betekent dat de vloer van binnen nooit nat zal worden, wat de levensduur weer ten goede komt. Tevens heb je ook geen last van vochtplekken. Mocht er vloeistof terecht komen op de vloer, dan dweil je het zo op.

Een dergelijke vloer zal dus ook nooit schadelijke stoffen doorlaten. Deze kunnen dus niet de ondergrond bereiken. Een vloeistofdichte vloer is daarom ook een standaard die veel in keukens, garages en fabriekshallen wordt gebruikt. Met sommige gietvloeren is de vloer nog eens extra beschermd tegen chemicaliën en zuren.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.