NL | BE

Beide vloeren worden gemaakt van een kunststof polymeer, gemaakt uit aardolie. Ze worden beiden gegoten en hebben veel overeenkomsten. Toch is er een aantal belangrijke punten te noemen waarin ze verschillen. Deze punten worden hier genoemd. De grote vraag die je moet beantwoorden wanneer het om het kiezen tussen deze twee vloeren gaat, is of je kiest voor esthetiek of comfort.

Afwerking

Het verschil in afwerking valt uit in het voordeel van de epoxyvloer. Bij epoxy heb je een ruimere keuze uit kleurtinten en bijvoorbeeld glitter in de vloer, dan bij polyurethane (PU) vloeren. Ook kun je er bij epoxy voor kiezen om een logo of tekst in de vloer te laten aanbrengen, bij PU is dit niet mogelijk. Bij PU kun je er wel voor kiezen om de vloer af te werken met een geluiddempende laag. De vloer is van zichzelf al geluiddempend, dus dat weegt twee keer mee. Bij epoxy kun je niet een dergelijke laag toevoegen en de vloer zelf is ook niet geluiddempend. Voetstappen op een epoxyvloer zijn goed te horen.

Flexibiliteit

De polyurethaan vloer is een stuk flexibeler dan een epoxyvloer. Dit heeft als voordeel dat de PU vloer een stuk minder gevoelig is voor scheuren. Bovendien kan door deze eigenschap de vloer worden aangebracht op veel verschillende ondergronden. Iets wat bij epoxy niet kan. De flexibiliteit heeft ook als voordeel dat de vloer warmer aanvoelt. Mocht dit niet warm genoeg zijn dan kun je bij een PU vloer, vloerverwarming aanbrengen. Dit is bij epoxy helaas niet mogelijk.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.