Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Gietvloer-info.be
Gietvloer-info.be

Steentapijt

Kleine grindkorreltjes vormen samengebonden met epoxy kunsthars de steentapijt. Vanwege de aanwezige grindkorreltjes, heeft deze vloer meestal een vrij open structuur. Echter, het is mogelijk dit te laten opvullen met een transparant middel. Op die manier krijg je een gesloten en vlakke ondergrond. Hierdoor kun je deze ondergrond ook in de badkamer gebruiken en is het reinigen ervan een stuk vereenvoudigd.

Voordelen en nadelen van steentapijt

Een steentapijt, ook wel naadloze vloer met kiezels genoemd, heeft vele voordelen:

  • Vloerverwarming mogelijk
  • Slijt niet en anti-slip
  • Absorbeert geluid
  • Is geen koude vloer
  • Geen onderhoud (gesloten structuur)
  • Ook mogelijk in de badkamer (gesloten structuur)

Maar ook enkele nadelen:

  • Voelt ruw aan (open structuur)
  • Stof en vuil kan in de open structuur achterblijven
  • Zonder UV-coating kan een gekleurde vloer gaan verkleuren

steentapijt groen

Steentapijt onderhouden

Het onderhoud van een steentapijt is redelijk simpel en vergt niet veel tijd. Wanneer je er een hebt met een open structuur, kun je het beste regelmatig een bezem eroverheen halen, dan wel een stofzuiger. Reinigen met water kun je beter laten. Het water, dat vervuilt na het schoonmaken, zal vast komen te zitten in de poriën en zo behaal je dus het tegenovergestelde resultaat als wat je voor ogen had.

Mocht je last hebben van hardnekkige vlekken, dan kun je wel met water aan de slag gaan, maar houd er dan een waterstofzuiger bij, zodat het vuil niet in de poriën verdwijnt. Bij een gesloten structuur kun je wel zonder zorgen met water aan de slag gaan.

Hoe gaat een gietvloerspecialist te werk?

Als je er voor kiest om steentapijt te nemen dan duurt dit zeker een enkele dagen om op te leveren (meestal 3 tot 4 dagen). Elk laag dat opgebouwd wordt dient minimaal een halve etmaal te drogen voordat er een volgende laag opgelegd kan worden.

  • De eerste stap is het aanbrengen van een primer dat o.a. gaat dienen als ondervloer.
  • Daarna worden de grindkorreltjes in een mix met mortel op de grond gelegd en geëgaliseerd. Ook deze 2e laag dient minimaal een halve etmaal te drogen.
  • Stap 3 is afhankelijk van je keuze voor een open of gesloten structuur. Bij een open structuur wordt de toplaag niet afgeschermd en wordt enkel een glansmiddel aangebracht. Bij een gesloten structuur kun je er vanuit gaan dat je steentapijt helemaal vloeistofdicht is en er niks meer door heen kan gaan. In dit geval dient een transparante middel als toplaag.

Diktes

De dikte van de opbouw van jouw steentapijt zal afhankelijk zijn van hoe dik de korrels zijn. Als je kiest voor korrels die ongeveer 1 tot 2 mm groot zijn dan zal je steentapijt ongeveer 4 tot 6 mm zijn. Bij een korrelgrootte van 2 tot 3 mm is dit ongeveer 6 tot 9 mm en bij 3 tot 4 mm korrelgrootte gaat het om een totale dikte van de gietvloer van zo 9 tot 12 mm.

steentapijt voorbeeld 2

Steentapijt prijs

Als je kiest voor een open structuur (met enkel een glanslaag) dan zullen de kosten iets lager uitvallen, vaak 15% lager. Maar bij een gesloten structuur (met transparant middel) kun je uitgaan van een prijs van ongeveer €40 euro per m2 die je kwijt bent voor steentapijt. Voor de exacte kosten kun je het beste offertes op maat opvragen bij meerdere gietvloerspecialisten. Daardoor krijg je direct een goed beeld van de totale kosten.

Soort gietvloer Dikte Prijs per m2 Vloerverwarming? Meer informatie Steentapijt 4 tot 12 mm €40 Mogelijk Naar pagina

 

Offertes voor gietvloeren ontvangen?

Kies voor een erkende specialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende specialisten