NL | BE

Vele kleine grindkorreltjes vormen samengebonden met epoxy kunsthars een steentapijt. Vanwege de aanwezige grindkorreltjes, heeft deze vloer meestal een vrij open structuur. Echter, het is mogelijk dit te laten opvullen met een speciaal transparant middel. Op die manier krijg je een gesloten en vlakke ondergrond. Hierdoor kun je deze ondergrond ook beter in vochtige omstandigheden gebruiken en is het reinigen ervan een stuk vereenvoudigd.

Het onderhoud van een steentapijt is redelijk simpel en vergt niet veel tijd. Wanneer je er een hebt met een open structuur, kun je het beste regelmatig een bezem eroverheen halen, dan wel een stofzuiger. Reinigen met water kun je beter laten. Het water, dat vervuilt na het schoonmaken, zal vast komen te zitten in de poriën en zo behaal je dus het tegenovergestelde resultaat als wat je voor ogen had. Mocht je last hebben van hardnekkige vlekken, dan kun je wel met water aan de slag gaan, maar houd er dan een waterstofzuiger bij, zodat het vuil niet in de poriën verdwijnt. Bij een gesloten structuur kun je wel zonder zorgen met water aan de slag gaan.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.