NL | BE

Hoeveel een gietvloer kost per m2 kan nogal verschillen. Er moet rekening worden gehouden met meerdere factoren. Zo is het van belang welke gietvloer het is, hoeveel lagen er moeten worden gegoten en hoe groot de oppervlakte is die gevuld moet worden. Daarnaast hangt het er ook vanaf of het makkelijk te gieten is, zoals bij grote ruimtes, of wat moeilijker, bij allerlei kleine ruimtes. Naast al deze punten, hangt het er natuurlijk ook vanaf bij wie je de materialen aanschaft en, als je het niet zelf doet, door wie je het laat leggen. Het is altijd een goed plan om meerdere offertes aan te vragen en zo de prijzen te kunnen vergelijken.

Gemiddelde prijs

Desalniettemin kunnen hier wel gemiddelden worden gegeven van verschillende gietvloeren. Hoe groter de oppervlakte is die beslagen moet worden, hoe minder je betaalt per m2. Als we uitgaan van een klein oppervlak (20 m2 tot 50m2) dan zullen ongeveer de volgende prijzen worden gehanteerd. Voor een PU vloer ben je €90 euro per m2 kwijt. Voor epoxy ongeveer €75 euro per m2. Voor steentapijt ongeveer €40 euro per m2 en voor een troffelvloer ongeveer €80 euro per m2. Voor een terrazzovloer ben je flink wat meer geld kwijt. Hiervoor ben je ongeveer €230 euro per m2 aan kwijt. Een mortexvloer kun je realiseren voor ongeveer €100 euro per m2.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.