NL | BE

Een gietvloer is traditioneel opgebouwd uit meerdere lagen. Hoeveel lagen, dat hangt af van de gietvloer die je kiest. Vuistregel is dat hoe meer lagen er moeten worden gelegd, hoe langer het zal duren voordat je gebruik kunt maken van de vloer. Dit komt doordat na elke laag er een droogtijd in acht moet worden genomen. Meestal duurt zo een droogtijd ongeveer een dag. Wanneer je dus een gietvloer hebt van 5 tot 6 lagen, zal je tussendoor veel moeten wachten.

Ook al is het voor alle gietvloeren verschillend hoeveel lagen er zijn en dus ook wat voor lagen, over het algemeen wordt een gietvloer gevormd door eerst een primer laag aan te brengen. Deze laag zorgt voor een goede aanhechting tussen de ondergrond en de vloer. Daarna wordt er in sommige gevallen nog een primer aangebracht, in andere gevallen wordt het hoofdbestandsdeel van de vloer al gegoten. Ook kan een het zijn dat er eerst een grove structuur laag wordt aangebracht, waarna er later een fijne structuur laag wordt aangebracht. De laatste lagen bestaan vrijwel altijd uit coatings. Dit kan één laag zijn, dit kunnen er ook drie of vier zijn. Deze coatings kunnen extra beschermen, de vloer vloeistofdicht maken of de vloer een andere uitstraling geven zoals een matte of glanzende afwerking.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.