NL | BE

Een nadeel van gietvloeren is dat ze vaak nogal wat kosten om te laten leggen. Die valt meteen op wanneer je naar mogelijke vloeren aan het kijken bent. Helaas is er nog een paar nadelen te noemen, die je niet meteen bij het kopen van een vloer zult weten. Zo is een veelgehoorde klacht, dat de gietvloeren verkleuren. Dit gebeurt onder invloed van UV-straling, zonlicht. Ook wanneer er een tegen UV bestendige laklaag wordt aangebracht, kan na verloop van tijd verkleuring optreden. Dit komt doordat deze laklaag langzaam verdwijnt. Vraag naar eventuele oplossingen bij een gietvloer specialist om dit te voorkomen of laat het opnemen in de garantievoorwaarden.

De laklaag kan opnieuw worden aangebracht bij sommige gietvloeren, maar dan moet wel het hele huis weer leeg en zit je weer met de droogtijd. Bovendien kost het op die manier een stuk meer geld. Tegen iets meer geld kun je ook een PU gietvloer nemen met een anti-UV laklaag. Naast aantasting door UV straling is een gietvloer ook gevoelig voor krassen. Naarmate de jaren voorbijgaan, zal dit steeds duidelijker zichtbaar worden. Dit kun je wel eenvoudig oplossen met een nieuwe laklaag.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.