NL | BE

Er zijn een aantal verschillende soorten gietvloeren. En met variaties tussen gietvloeren, krijg je ook variaties in prijzen. Een belangrijke factor de invloed uitoefent op de prijs is de oppervlakte. Hoe groter de oppervlakte is die gegoten moet worden, hoe meer geld je eraan spendeert. Dat klinkt logisch, maar relatief gezien wordt het goedkoper. Bij een grotere oppervlakte is het per vierkante meter meestal een stuk voordeliger. Hierbij gaat het wel om grote ruimtes. Als het een groot oppervlakte betreft die uit allerlei kleine kamertjes bestaat, is het leggen van een vloer een stuk lastiger en ben je minder voordelig uit.

Een andere belangrijke factor die effect heeft op de prijs is het aantal lagen. Dit is van belang, aangezien elke laag afdoende moet drogen voordat er met de volgende laag begonnen kan worden. Dit zorgt voor meer arbeidskosten naarmate er meer lagen moeten worden aangebracht. Soms moet je rekening houden met extra kosten. Hierbij moet je denken aan aanbrengen van uitzettingsvoegen, een antisliplaag, een wapeningsnet op de ondergrond en vloerprofielen. Dit soort extra’s worden bij sommige zetters al verrekend met de prijs per vierkante meter. Bij andere komt het er nog bovenop.

Prijzen per m2

Prijzen verschillen per zetter, maar een gemiddelde voor de meest gegoten gietvloeren kan wel worden gegeven. Zo ben je voor polyurethaan ongeveer tussen de €75 en de €90 euro per m2 kwijt, afhankelijk van de oppervlakte die gegoten moet worden. Bij epoxy zal dit een stukje goedkoper zijn en tussen de €60 euro en €75 euro per m2 liggen. Bij een troffelvloer zal dit tussen €65 euro en €80 euro liggen per m2. Let op, dit zijn gemiddelden. Het is daarom altijd verstandig om offertes aan te vragen.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.