NL | BE

Met een gietvloer kun je vele kanten op. Ze zijn verkrijgbaar in een variëteit aan uitvoeringen. Toch zullen de meeste gietvloeren het beste passen bij een modern en strak interieur, daar de gietvloeren ook zeer strak en naadloos zijn. De meest gevraagde gietvloeren zijn de epoxy en de PU gietvloeren. Bij een epoxy vloer kun je het design nauwkeurig bepalen. Vormen, logo’s en zelfs teksten kun je in de vloer verwerken. Bij PU is dit wat minder, maar deze vloer is wel beschikbaar in bijna alle RAL-kleuren.

Ga je liever voor een betonlook, dan heb je de cementgebonden gietvloer als uitkomst. Mortex kan hier ook een uitkomst bieden. Deze heeft ook een betonlook en is hard als natuursteen. Wanneer je voor een wat chiquere uitstraling wilt gaan is er de terrazzo gietvloer. Deze vloer wordt gemaakt met stukjes marmer en cement en zie je vaak terug bij banken, musea en restaurants. Voor de chique uitstraling betaal je wel flink wat meer dan voor de andere gietvloeren. Voor een moderne industriële look heb je aan een troffelvloer of steentapijt genoeg en hoef je niet te gaan voor de duurdere design gietvloer.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.