NL | BE

Een gietvloer in de badkamer is ideaal. De meeste gietvloeren zijn namelijk waterdicht en worden naadloos aangebracht. Het is een egaal oppervlak dat hierdoor eenvoudig schoon te houden is. Vele gietvloeren kun je ook uitstekend combineren met vloerverwarming waardoor je warme voeten hebt in de ruimte waar je vaak op bloten voeten bent. Dat extra stukje comfort. De gietvloeren geven een moderne en strakke uitstraling. Hiermee gaan ze het beste samen met een modern vormgegeven badkamer.

Geschikte vloeren

Vrijwel alle gietvloeren zijn geschikt voor de badkamer, maar niet allemaal. De gietvloeren die waterdicht zijn of voorzien kunnen worden van een waterdichte coating zijn geschikt. De meest geschikte vloeren voor de badkamer, zijn de volgende; polyurethaan gietvloer, steentapijt, terrazzo, troffelvloer en mortex. Bij sommige vloeren moet er een extra beschermlaag worden toegevoegd en extra aandacht worden besteed aan de ondergrond.

Afschot

Bij een vloer in de badkamer is het natuurlijk wenselijk dat deze afloopt en het water in het putje terechtkomt. Met het materiaal waarmee de vloer wordt gegoten is dit niet mogelijk. Bij het gieten wordt het mengsel vanzelf genivelleerd en krijg je dus een vlakke vloer. Je moet er dus voor zorgen dat er voldoende afschot aanwezig is. De ondervloer moet op een juiste manier aflopen en wanneer dit niet zo is, zal de ondervloer er op moeten worden aangepast.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.