NL | BE

Wat zijn de aandachtspunten wanneer je een gietvloer wilt laten leggen of, nog belangrijker, wanneer je er zelf een wilt aanleggen? Allereerst is het altijd verstandig om goed na te denken wat je wilt hebben. Wat moet de vloer die jij voor ogen hebt je bieden? Het gaat hier om uiterlijk, maar ook zeker niet in de laatste plaats om comfort. Waar komt de vloer te liggen en wat zou het meest wenselijk zijn voor die ruimte? Hier volgt een lijstje van punten waar je aan zou moeten denken bij het uitzoeken van een vloer.

  1. Warm aanvoelend? Sommige gebouwen hebben geen baat bij een vloer die warmer aanvoelt dan de ander, maar in huis en zeker in sommige vertrekken, zoals een badkamer is dit gewenst.
  2. Geluiddempend? Er zijn vertrekken waar het zo stil mogelijk moet blijven, maar ook vertrekken waar dat beetje extra geluid niet uitmaakt.
  3. Vloeistofdicht? Moet de vloer tegen vloeistof kunnen of zal het daar niet of nauwelijks mee in aanraking komen.
  4. Vloerverwarming mogelijk? Niet alle gietvloeren kun je combineren met vloerverwarming.
  5. Esthetiek. Bij verschillende gietvloeren kun je verschillende uitstralingen kiezen. Niet alle gietvloeren hebben daarbij een even uitgebreide keuze.
  6. Scheuren? Sommige gietvloeren hebben de neiging snel te scheuren, andere juist helemaal niet.
  7. Ondergrond? Het is belangrijk om te weten welke ondergrond bij welke gietvloer kan. Zo kom je niet voor verassingen te staan.

Exacte kosten van jouw opdracht?

Gietvloer leggen is maatwerk en omdat er veel aanbieders in Vlaanderen actief zijn kunnen de prijzen per m2 aanzienlijk verschillen. Daarom is het raadzaam om bij gietvloerspecialisten offertes op te vragen en het aanbod in jouw regio te vergelijken.